Du er her

Flyktningeleir

Forfatter Neil Gaiman rapporterer fra flyktningleirene i Jordan

Film

Denne filmen er produsert av UNHCR, og gir et innblikk i Zaatari og Azraq flyktningleirer i Jordan. Forfatter Neil Gaiman blir møtt av det han beskriver som en hjerteskjærende realitet, hvor hundretusner av mennesker lever med en usikker fremtid etter å ha forlatt hjemlandene sine som følge av krig. Likevel observerer han at det finnes håp blant menneskene som lever i flyktningeleirene.

En syrisk fembarnsmor forteller om livet i flyktningeleir

Film

I denne videoen forteller den syriske fembarnsmoren Nisrine om familiens liv som flyktninger i Idomeni. Nisrines mann ble drept av en bombe i Aleppo, og nå er hun og de fem barna alene på flukt. Håpet er at de skal komme seg nordover via Makedonia. I mellomtiden er Nisrines tilværelse en evig kamp for å skaffe nok mat til familien og holde barna tørre og varme i de vekslende værforholdene. Filmen er produsert av UNHCR.

En malisisk jente i flyktningleir forteller om drømmen om å bli advokat

Film

Tinalbarka Issa flyktet fra krigen i Mali sammen med familien sin, og bor nå i flyktningleiren Mbera i Mauritania. Tinalbarka er én av over 130.000 mennesker som har flyktet fra Mali siden den væpnede konflikten brøt ut i landet i 2012. I filmen forteller Tinalbarka om skolegangen i flyktningleiren, og om drømmen om å utdanne seg til advokat. Filmen er produsert av UNHCR.

Et liv på vent- beskrivelse fra en flyktningleir

Film

Videoen følger 17 år gamle Omar som bor i flyktningleiren Choucha i Tunisia. Omar flyktet fra hjemlandet Somalia til Libya da han var 13 år. Da krigen brøt ut i Libya, ble han og tusenvis av andre igjen tvunget på flukt. Som flyktning i Choucha lever han et liv på vent, uten mulighet for verken å vende hjem, returnere til Libya, eller bosette seg i Tunisia. Filmen er produsert av Nick Francis og Marc Silver.

Survivors, Protectors, Providers: Refugee Women Speak Out

PDF

For ti år siden organisert FNs høykommisær for flyktninger den første runden med Global Dialouge with Refugee Women - global dialog med flyktningkvinner. Deltakerne møttes for å diskutere utfordringer, vansker og mulige løsninger. Prosjektet var med på å legge et fundament for satsing på temaområder for FN i årene som fulgte- deriblant høykommisærens Five Commitments to Refugee Women. Ti år etter arrangerte FNs høykommisær på nytt slike møtepunkt for dialog med flyktningkvinner. Dette dokumentet gir et innblikk i hva som framkom - hvordan er tilværelsen og utfordringene på en rekke områder og hva ser de intervjuede selv for seg av mulige løsninger.

UNCHR 2011

Rohingyafolkets situasjon

Film

RVTS - Rohingya

I denne filmen møter du Shaun Nemorin som jobbet for FN i tre år med Rohingya krisen, både i Myanmar og i Bangladesh. Til en bakgrunn av fotografier, tatt av fotograf Blake Noyes av Rohingya folket i flyktningleirer, gir Nemorin en beskrivelse av denne gruppens vanskelige situasjon. Han drar linjer mellom det historiske og viser til hvordan situasjonen er i dag. I 2017 inneholdt Flyktninghjelpens årlige oversikt over verdens mest neglisjerte fluktkriser landet Myanmar. Listen er basert på tre kriterier: mangel på politisk vilje, mangel på medieoppmerksomhet og mangel på økonomisk støtte. For mer informasjon se:

Fotografen Blake Noyes hjemmeside

Bilder av Rohingya folket av Blake Noyes på instagram

Filmen "Rohingya in Bangladesh: Inside Leda Camp" av Blake Noyes